طلا: 3,603,800 تومان
دلار: 59,750 تومان
بیتکوین: 54,343 دلار
بورس: 2,101,628
تمام سکه: 38,290,000 تومان
نیم سکه: 23,300,000 تومان
ربع سکه: 15,300,000 تومان
تتر: 59,895 تومان
یورو: 66,300 تومان
طلا: 3,603,800 تومان
دلار: 59,750 تومان
بیتکوین: 54,343 دلار
بورس: 2,101,628
تمام سکه: 38,290,000 تومان
نیم سکه: 23,300,000 تومان
ربع سکه: 15,300,000 تومان
تتر: 59,895 تومان
یورو: 66,300 تومان
میلگرد کلاف به میلگردی که به شکل مفتولی دور کلاف پیچیده شده است میگویند. میلگرد های کلاف به دو شکل ساده و آجدار در بازارآهن عرضه میشوند. در این مقاله به تشریح سایز و کاربرد انواع میلگرد کلاف در صنعت و دیگر سازه های مهم پرداخته میشود. اگر درباره کاربرد های انواع میلگرد کلاف کنجکاوید به شما پیشنهاد میکنم 10 دقیقه از وقت ارزشمند خود را صرف مطالعه این مقاله کنید.
میلگرد کلاف ساده در سایزهای 5.5، 6.5، 8 و 10 میباشد که با با استاندارد RST34 تولید میشوند و بیشتر کاربرد میلگرد کلاف ساده در ساخت انواع حصار، سیم بکسل و سازه های فلزی پیوسته میباشد. همچنین انواع میلگرد کلاف ساده یا آجدار که بین سایزهای 5.5 تا 8 هستند را مفتول یا وایر مینامند.
میلگرد کلاف آجدار همانند میلگرد کلاف ساده است با این تفاوت که بر روی سطح میلگرد آج هایی وجود دارد تا هنگامی که در محیط های گوناگون و یا بتن قرار میگیرد اطصکاک بیشتری از خود نشان دهد. مقدار استفاده از میلگرد کلاف آجدار و کاربرد های آن بیشتر از میلگرد کلاف ساده است.
تغییر در ترکیبات سیمیایی و مواد سازنده انواع میلگرد کلاف بر اساس کاربردشان باعث شده تا انواع مختلفی از میلگرد کلاف با مواد شیمیایی و درصد های متفاوتی ساخته شود که عموما بیشترین اختلاف بین این میلگرد های کلاف در نسبت کربن به کار رفته با دیگر اجزای تشکیل دنده است که به 3 دسته زیر تقسیم میشوند.
میلگرد کلاف کم کربن با داشتن کربن کمتر باعث میشود تا کشش بیشتری داشته و به راحتی خم شود. بیشتر استفاده و کاربرد این نوع کلاف ها در مواردی است که خم کاری های متعدد و اتصالات به وسیله جوش کاری نیاز باشد.
میلگرد های کلاف با مقدار کربن متوسط بیشترین کاربرد را دارند و بیشترین تولیدات میلگرد کلاف برای استفاده عمومی از این نوع است زیرا کشش و خم پذیری مطلوبی دارد و تحت شرایطی قابلیت تحمل فشار بیشتری از میلگرد کلاف کم کربن دارد. بیشترین کاربرد این میلگرد در پایه پیوسته ساختمان ها، فنرسازی، تولید سیم و قسمت هایی از چهارچوب لوازم خانگی است.
میلگرد کلاف پر کربن با داشتن درصد زیادی از کربن، کمترین میزان کشش و خم شوندگی را در میان دیگر انواع میلگرد کلاف دارد و از آنجا که بیشتر استفاده میلگرد برای افزایش قابلیت کششی بتن در ساختمان است، این نوع میلگرد در اموراتی که نیاز به ثابت بودن و حداقل بودن کشش سازه است مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد این میلگرد در بخش های زیرین ماشین آلات صنعتی، سازه های حاشیه ساختمان و انواع تایر و دریچه های ثابت است.
انواع میلگرد کلاف در صنایع گوناگون و ساخت و ساز های مختلف استفاده زیادی دارند. از میلگرد کلاف در صنعت برای قطعات خودرو شامل قطعات فنی انجین و اتاق خودرو و همچنین در ساخت انواع سیم بکسل و حامل بار، توری ها و درب و پنجره ها در سایز های گوناگون، فنر و بست و اتصالات، ماشین آلات تراشکاری و صنایع جوشکاری و انواع میخ، پرچ و پیچ و مهره است.
میلگرد کلاف در ساختمان سازی و سازه های فلزی هم کاربرد های بسیاری دارد. بخشی از این کاربرد ها شامل کابل های برق، ساخت دکل های الکتریکی و مخابراتی، پایه های حامل بار و خرپا، زنجیر های فلزی و سازه های یکپارچه و تقویت ستون های ساختمان و استحکام بلوک ها و دیوار های سازه های گوناگون است.
میلگرد کلاف به علت قیمت پایین تر و خاصیت جوشکاری به همراه طیف گسترده تر در طراحی به دلیل یکپارچه بودن طول و قابلیت کششی مطلوب، مورد علاقه بسیاری از فعالین صنایع مختلف و سازندگان است. به شما پیشنهاد میکنم جهت اطلاع از قیمت روز میلگرد کلاف ساده از همه کارخانه های کشور به صفحه قیمت میلگرد کلاف ساده وارد شوید.
میلگرد های کلاف در سایز های 5.5، 6، 6.3، 6.5، 7، 8، 9، 10، 12 میلی متر تولید میشود و شامل ترکیبات شیمیایی کربن، سیلیسیم، نیکل، مس، کروم، منگنز، فسفر، گوگرد است. وزن هر متر میلگرد کلاف بسته به نوع و قطر آن در بازه ای بین 180 گرم تا 1200 گرم متغیر است.
بررسی دقیق نحوه تولید میلگرد کلاف مقاله ای جداگانه میطلبد اما به طور خلاصه برای تولید میلگرد کلاف ابتدا شمش فولاد را حرارت میدهند و توسط فرآیند نوردگرم ضخامت به مرور تا حد قطر میلگرد کلاف مد نظر کاهش یافته و سپس با فرآیند نورد سرد و در آخر خنک سازی، میلگرد کلاف تولید شده را با دستگاه کلاف پیچ بر روی کلاف میپیچند.
از برترین تولید کنندگان میلگرد کلاف میتوان کارخانه ذوب آهن اصفهان، کارخانه فولاد گلستان، مجتمع فولاد کویر کاشان، فولاد احرامیان یزد و نورد کوثر اهواز را نام برد. برای آگاهی بیشتر از کارخانه های تولید کننده میلگرد به شما پیشنهاد میکنم مقاله برترین کارخانه های میلگرد را مطالعه فرمایید. همچنین جهت مشاهده قیمت انواع میلگرد کلاف و شاخه از همه کارخانه های کشور، به صفحه قیمت میلگرد مراجعه کنید.
در این مقاله به بررسی کاربرد های انواع میلگرد کلاف به همراه مشخصات فنی و مختصری از نحوه تولید و کارخانه های تولیدکننده میلگرد کلاف پرداختیم. ضمن تشکر از شما که تا این قسمت از این مقاله با سفیران آهن همراه بودید، خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات و انتقادات سازنده خود را با ما در میان بگذارید. امیدواریم که این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته و بتوانیم به اطلاعات و آگاهی شما هر چند به میزان کم افزوده باشیم.